Schelvis

Schelvis Vergroten

De schelvis is te herkennen aan zijn bruingroene rug, zilvergrijze flanken met zwarte zijlijn, een opvallende zwarte stip en een witte buik. De schelvis is familie van de kabeljauw en is aanwezig in de noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan. De schelvis legt zijn eitjes in wateren met hoge zout hoeveelheden welke zich door de stroming en getijden verspreiden. De schelvis wordt gemiddeld 40 cm. tot één meter lang en voedt zich met bodemdieren zoals garnalen, schelpdieren en wormen. De Noordzee schelvis zijn na ongeveer 4 jaar volwassen terwijl de schelvis ten noorden van Noorwegen daar ongeveer 6 tot 10 jaar voor nodig heeft.

Seizoen: juni tot en met februari.

Smaakcombinaties: aardappel, beurre noisette, courgette, doperwten, asperges, dashi, sinaasappel, olijfolie, honing, soja saus, tomaat, rode peper, oregano, dragon, laurier.